مرکز مشاوره تخصصی آمین

مشاوره در زمینه های : خانواده - پیش از ازدواج- کودک و نوجوان- اضطراب و استرس

مرکز مشاوره تخصصی آمین

مشاوره در زمینه های : خانواده - پیش از ازدواج- کودک و نوجوان- اضطراب و استرس

تاثیر سبک زندگی بر بی خوابی

این مطلب توسط تیم مرکز آمین و دکتر فتانه محمدی تهیه شده است:


 تأثیر سبک زندگی در دچار شدن به بی خوابی

بی‌خوابی همیشه به دلیل مشکلات درون روانی یا استرس‌های محیطی پدید نمی‌آید بلکه در بسیاری از مواقع ناشی از سبک زندگی نامناسب و عادات غلطی است که افراد ناآگاهانه آن‌ها را تکرار می‌کنند. از جمله عاداتی که می‌توانند در بروز بی‌خوابی مؤثر باشند باید به موارد زیر اشاره کرد


1- داشتن برنامه نامنظم برای خواب

وقتی که هر شب در ساعت متفاوتی به رخت خواب می‌روید، بدن نمی‌تواند ریتم منظمی پیدا کند و در نتیجه ممکن است هنگام خواب احساس کنید که هنوز انرژی برای بیدار ماندن دارید یا نمی‌توانید به درستی به خواب روید. بهترین کار این است که هر شب محدوده مشخصی برای خواب خود در نظر گرفته و خود را ملزم کنید در همان ساعت به رخت خواب بروید.

2- بی خوابی شبانه - کم تحرکی در طول روز

اگر این روزها دائماً دچار بی‌خوابی می‌شوید کمی به سطح فعالیت‌های خود نگاه بیندازید و از خود بپرسید آیا به اندازه کافی فعالیت بدنی انجام می‌دهید؟ در سبک زندگی‌های امروزی که همه کارها اغلب با اینترنت انجام می‌شود و اکثر مشاغل نیز به فعالیت بدنی زیادی نیاز ندارند، بسیاری از افراد با مشکل کم تحرکی مواجه هستند. اگر شما نیز در طول روز به میزان کافی تحرک ندارید، فعالیت‌های ورزشی سبکی را در برنامه روزانه خود بگنجانید. اگر روزهای شلوغی دارید و برای ورزش کردن فرصت نمی‌کنید، انجام فعالیت‌های ساده‌ای همچون دقایقی پیاده روی نیز می‌توانند به شما کمک کنند.

3- انجام فعالیت‌های تحریک کننده مغز پیش از خواب

قبل از خواب باید فعالیت‌های آرامش بخشی را انجام دهید که ذهنتان را برای خواب آماده کند. کار کردن با گوشی همراه و هر ابزار الکترونیکی دیگر یا پرداختن به فعالیت‌های هیجان‌انگیز مثل بازی‌های اینترنتی قبل از خواب باعث می‌شود که برانگیختگی مغز افزایش یابد و به زمان بیشتری برای به خواب رفتن نیاز داشته باشید.

4- شام خوردن در ساعات پایانی شب

شام خوردن در ساعات پایانی شب و نزدیک به زمان خواب باعث می‌شود که دراز کشیدن و خوابیدن برای شما دشوار شود. این عادت با ایجاد مشکلات جسمانی نظیر بازگشت اسید معده به مری می‌تواند باعث بی‌خوابی شده یا کیفیت خواب را در طول شب با مشکل مواجه سازد.

5- بی خوابی | مصرف مواد محرک سیستم عصبی

برخی مواد محرک سیستم عصبی هستند و می‌توانند باعث بی‌خوابی شوند. از جمله مهم‌ترین نمونه‌های آن‌ها باید به نوشیدنی‌های کافئین دار نظیر چای و قهوه و مواد نیکوتینی نظیر سیگار اشاره کرد. در نتیجه هرچقدر در ساعات پایانی شب بیشتر سیگار بکشید یا چای و قهوه بنوشید، احتمال بیشتری دارد که به بی‌خوابی دچار شوید.

6- انجام فعالیت‌های نامرتبط در محیط خواب

محیط خواب شما باید تنها به خوابیدن و رابطه جنسی اختصاص داشته باشد. انجام کارهای دیگر 

نظیر کارهای مرتبط با شغل در محیط خواب باعث می‌شود که این محیط دائماً با استرس‌های روزمره در 

ذهن شما تداعی شود و در کیفیت خوابتان تداخل ایجاد کند. در نتیجه تلاش کنید فعالیت‌های دیگر را در 

محیطی غیر از رختخواب یا ترجیحا بیرون از اتاق خواب انجام دهید 


شماره تماس مرکز مشاوره آمین و کیمیاروان 


آدرس: نارمک میدان هفت حوض_ابتدای گلبرگ شرقی،پلاک۷۱۴،طبقه دوم،واحد۴


#هماهنگی_وقت_مشاوره_حضوری

#02177955526

#09350633778

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.